Tegnap lesöpörték az asztalról a Nemzeti Minimum Programról szóló határozati javaslatot a kormánypárti képviselők. Az ülésen a csúcspont Harrach Péter előadása volt, ami alatt az ember tényleg alig kapott levegőt. Harrach szerint a civilek meg lettek vezetve, ez az anyag egy hecckampány része. Arra a kérdésre, hogy akkor miért írta alá a fideszes Csöbör Katalin, azt válaszolta, hogy az ő aláírása „tévedés”, majd küldött egy puszit az őt kérdező Szabó Tímeának. Révész Máriusz odáig is elment, hogy azt mondja: vannak, akik igénybe sem veszik az étkeztetési lehetőséget. Arra nem gondolt, hogy sokan szégyenlik a szegénységet, ahogyan arra sem, hogy sok szülő nem tud elmenni az ételért. A tegnapi vita világosan megmutatta, hogy sem Harrach Péter, sem Révész Máriusz, sem Selmeczi Gabriella nincs tisztában, hogy mi folyik ebben az országban nap, mint nap. Hogy milliók küzdenek azért, hogy élhetővé tegyék az életet ebben az országban. 

Kovács Ádám írása.

harrachdrogteszt-animated.gif

Kép: 444.hu

Tegnap lesöpörték az asztalról a Nemzeti Minimum Programról szóló határozati javaslatot a kormánypárti képviselők. A Népjóléti Bizottságban Harrach Péter „baloldali támadásnak” minősítette, Révész Máriusz szerint pedig az ellenzéki képviselőnők politikai kampánnyá silányították le az ügyet. Persze, ahhoz már sem Harrach Péternek sem Révész Máriusznak nem volt gerince, hogy nemmel szavazzon az előterjesztésről, helyette a tartózkodásnál tették fel a kezüket.

A Nemzeti Minimum Programról szóló határozati javaslatban egy elég egyértelmű célt fogalmaztunk meg: ne legyenek éhező gyermekek Magyarországon. Ezért a „gyermekéhezés megelőzésével és megszüntetésével kapcsolatos garanciális szabályokat törvényben kell rögzíteni”. Az Országgyűlés továbbá felhívná a Kormányt, hogy a „költségvetési szabályokat olyan módon kialakítva terjessze az Országgyűlés elé, amely lehetővé teszi minimum napi egyszeri meleg étkezés biztosítását minden olyan kiskorúnak, és a magzat fejlődése érdekében megfelelő táplálkozást biztosít minden olyan várandós anyának, aki Magyarországon tartózkodik, de akár tartósan, akár átmenetileg vagyoni, jövedelmi vagy egyéb, élethelyzetéből adódó okból ehhez nem jutna hozzá.”

A javaslatból is látszik, hogy az állam kötelességének kellene lennie, hogy már a magzati kortól biztosítva legyen a megfelelő táplálkozás. A KDNP-s Harrach Péter álláspontja már ebből a szempontból is megdöbbentő, hiszen a pártja gyakran jön „a magzati élet védelmével.” Úgy tűnik, ha ezzel épp az ellenzékiek is egyetértenek, akkor mehet a magzat a levesbe.

Az ülés kezdetben még normális mederben folyt, a kormány eddigi lépéseit méltatták is az ellenzéki képviselők. Természetesen a kritikák sem maradtak el. Ezt követően a kormány képviselője is elmondta a magáét, azt hogy folyik a munka, és hogy amúgy ők elkezdték az egyeztetéseket a civilekkel. Ezt követte aztán a kormánypárti Révész Máriusz és Harrach Péter ma már sokat idézett monológja a baloldal a támadásáról, összehangolt politikai akcióról. Révész előbb hazugsággal vádolta a képviselőket, miszerint ők soha nem látott statisztikai adatokkal dobálóznak, majd azzal jött, hogy az egész ügyet politikai célokra használják. Természetesen Révész számokról nem beszélt, viszont Szél Bernadett TÁRKI, Szabó Tímea, KSH és EUROSTAT adatokat ismertetett.

A csúcspont Harrach Péter előadása volt, ami alatt az ember tényleg alig kapott levegőt. Harrach szerint a civilek meg lettek vezetve, ez az anyag egy hecckampány része. Arra a kérdésre, hogy akkor miért írta alá a fideszes Csöbör Katalin, azt válaszolta, hogy az ő aláírása „tévedés”, majd küldött egy puszit az őt kérdező Szabó Tímeának. Révész Máriusz odáig is elment, hogy azt mondja: vannak, akik igénybe sem veszik az étkeztetési lehetőséget. Arra nem gondolt, hogy sokan szégyenlik a szegénységet, ahogyan arra sem, hogy sok szülő nem tud elmenni az ételért. Selmeczi Gabriella pedig a szegényeken segítő családi adókedvezményről, meg a rezsicsökkentésről szónokolt, csak azt felejtette el hozzátenni, hogy ezt az 50.000 gyermeket és családjukat pont ez a két intézkedés el sem éri.

A legpofátlanabb dolog mégsem ezek voltak, hanem az, hogy a javaslat elutasítását azzal akarták védeni, hogy a minisztériummal már amúgy is folynak egyeztetések. A valóság az, hogy egy közös leülés volt a minisztériumban, ami alatt nem született döntés semmiről. Azóta viszont még időpontot sem sikerült egyeztetni. 

Nem tudom, hogy ezek a keresztény hazafi Hölgyek és Urak, hogy fognak tudni elszámolni a lelkiismeretükkel. Valószínűleg sehogy, mert nem is nagyon érdekli őket a kérdés, hiszen a Főnök már elmondta, hogy a szegény gyerekek ügyét „zárójelbe lehet tenni.” A tegnapi vita világosan megmutatta, hogy sem Harrach Péter, sem Révész Máriusz, sem Selmeczi Gabriella nincs tisztában, hogy mi folyik ebben az országban nap, mint nap. Hogy milliók küzdenek azért, hogy élhetővé tegyék az életet ebben az országban.

Viszont történt egy dolog, ami még ad egy kis reményt arra, hogy nem elvetélt az ügy: a fideszes Tapolczay Gergelyt láthatóan érdekelte a kezdeményezés és a végén meg is szavazta azt.

Ne maradj le semmiről! Kéthetente elküldjük mailen az öt legjobb írásunkat!

Nyomj egy tetsziket és érd el írásainkat a Facebookról!

A bejegyzés trackback címe:

https://dinamo.blog.hu/api/trackback/id/tr148047926

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Erkölcstelen KDNP 2015.11.04. 11:33:21

Erkölcstelen a KDNP azon elképzelése, hogy a híveiken kívül a teljes társadalomra próbálják erőszakolni bugyuta elveiket. Elég lenne ha a kb.800.000 judeo-keresztényt meg tudnák győzni, hogy viselkedjenek úgy. Viszont őket sem tud...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ipartelep · http://ipartelep.blog.hu 2015.11.03. 19:19:22

1. A kormánypártok képviselői, mint a Fideszmaffia katonái, bűnözők, és egy majdani demokratikus rendszer kormányának felelősségre kell vonnia őket. Azon viszont (addig is) semennyire sem kell csodálkozni, ha a bűnözők a természetüknek megfelelően viselkednek.

2. Az ellenzéki parlamenti pártoknak (mínusz a nácik), már régen ott kellett volna hagyniuk a parlamentet. Bizonyos mértékű kollaborálásnak számít már maga az is, hogy még most is ott ülnek bent.

3. Gyermekéhezés elleni program önmagában, nyilvánvalóan nem, vagy csak igen kis hatékonysággal lehetséges, egy átfogóbb, szegénység elleni program nélkül. A szegénység meg rendszerspecifikus tulajdonság, szinte senki sem akarja felszámolni ("adott"-nak, természeti törvénynek veszik) , arról nem is beszélve, hogy nem is tudnák. Úgyhogy, nincs igazán miről beszélni, illetve, szó szerint, nem is szabad beszélni a parlamentben. Eljött a kivonulás ideje, és kívülről kell megdönteni a rendszert, belülről ez már lehetetlen.

room_101 2015.11.04. 12:29:35

2018-ban így is nyerni fognak simán. Tahó népnek tahó kormány dukál.

Mérnork 2015.11.04. 12:39:18

@room_101:
Ilyen balfasz ellenzék mellett nem csoda, hogy nyernek...

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2015.11.04. 13:26:58

@Mérnork: Pontosan. Előbb a baloldalon a helyet foglaló megélhetési politikusoktól kell megszabadulni. Amíg ez az ellenzék, nem csoda hogy Orbán marad.

Poszt 0lok001 2015.11.04. 15:37:52

Hány cikket rendelt Gyurcsány tőletek ?

Győzi majs az index mindet címlapra pakolni ?

Poszt 0lok001 2015.11.04. 15:43:06

Megjegyzem sokkal több gyerek részesül a közétekztetési programból, mint a szocik alatt.

Akkor mire fel a siránkozás, éppen a ballib seggnyalók részéről ?

Poszt 0lok001 2015.11.04. 15:47:48

@ipartelep:

"Eljött a kivonulás ideje, és kívülről kell megdönteni a rendszert, belülről ez már lehetetlen."

Abban igazad van, hogy a demokratikus keretek között itt már az elkúrók soha a büdös életben nem rugnak labdába.

Alig 12-14%-nyi szavazójuk van cuzammen.

Viszont ez a kívülről megdöntés ez érdekes téma.
Soros Gyuritól kérjél pénzt erre a hazaáruló programra, szerintem szívesen áldoz.
HAcsak már most is nem abból élsz, és írod a baromságaidat, a civilnek hazudott szervezeted irodájában.

Persze a magadfajta munkásőrt nehéz leszoktatni erről a külső segítség cuccról.
Oroszokat is ti hívtátok, most meg Amerikát hívnátok.

Nektek mindegy csak pusztuljon a magyar, és a nemzeti érdek.

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2015.11.04. 16:14:17

@Poszt 0lok001: Ezt pont te mondod, te sok nickű vadbarom? :-))

"
Adatlap

Poszt 0lok001 8 bejegyzést írt és 32 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

2014.03.30. óta tag.
Poszt 0lok001 ezekben a blogokban publikált:

Ballib Cenzúra (8 poszt)"

sutyerák 2015.11.04. 17:52:25

mindhárom celeb fején látszik az értelem kisugárzása.
nem tudnám kiemelni egyiket sem,hogy melyik sötétebb ganaj.

Minden cigány jelentkezzen szírnek Németországban! 2015.11.04. 18:10:06

ügye a gyerekéhezés ellen az elkölthető pénzt kell a zembereknél hagyni....

amit a KDNP Fidesz tett meg nem a szabó timi (SZJA csökkentés, rezsicsökkentés, családi adó)

azt meg hagyjuk már h szégyenlik a szegénységet meg nem tudnak elmenni az ingyen kajáért ..... a faszom nem kéne esetleg?

Poszt 0lok001 2015.11.04. 18:36:13

@Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény]:

Te szerencsétlen véglény..

Mindenhova Ballib Cenzúra nicken írok,kivéve azokat a rohadék cenzúrázó ballib oldalakat, ahol kicenzúráztak.
Pl ide is, ahonnan szintén kicenzúráztak.

Nem véletlen hogy a posztolok adatlapján az van ami.

Void Bunkoid 2015.11.04. 18:54:47

Esetleg meg kellene szólaltatni Csöbör Katalint, hogy miért írta alá.

Feltéve, hogy még meg lehet, és nem az Andrássy út 60. egyik, persze közönség elől gondosan elzárt pincéjében vendégeskedik már :)
süti beállítások módosítása