Flickr-DerWunderbareMandarin.jpgGyerekek, csendben kéne lenni, mert a ti világotok már nem jön el. Lehet, hogy lesz jobb, és kell is hogy legyen, de az nem olyan lesz mint régen. Jobbik van, főleg Fidesz van, 4 millió sonkával és narancssárgával kihúzott számlapapírokkal megvehető választó van - és mi is inkább a sonkát választjuk majd, ha már végképp nem lesz tovább.

Sebők Miklós írása.

Fotó: Flickr/DerWunderbareMandarin

Most egy kicsit csendben kéne lenni. Csendben lenni Magyar Bálintnak és Ara-Kovács Attilának. A nagyívű elemzőknek, akik nem értik meg, hogy nem mindegy, hogy kitől jön az elemzés, és aminek a vége persze mindig az: SZDSZ. 

Csendben lenni az ATV-nek. Kálmán Olgának, aki a Nap TV esti kiadását próbálja megteremteni napról-napra, fáradhatatlanul, Bokrossal, Fodorral, Gyurcsánnyal és ha néha feltétlenül kell egy nő is, akkor G. Nagyné Maczó Ágnessel. A sajtóklubbal, Havas Henrikkel és az 1988-as reformkomcsi "árnyékkormányával".

A Galamusnak, az Álló világnak, egyáltalán az egész Chartás brigádnak. A cél jó, a jakobinizmus nem, az Amerikai Népszava többet visz, mint hoz. Csendben a hvg-444-ujpéter-index-nek, ahol neoliberálisok, paleo-konzervatívok és anarchokatolikusok oktatnak modern baloldalról, ahol 1 simongábor több mint 1o rogánantal. Ja, ha már itt vagyunk, a "független rendszerkritikai értelmiségnek is", aki a választások előtt a Fidesz kétharmad létrehozására buzdított - vagy ha nem tudta, hogy arra, az annál rosszabb.

Csendben kéne kicsit a Bajnai pénzén Bajnai programját fikázó "közpolitikai szakértőknek", akik elemi szakmai hibákat vétenek. A "választási szakértőknek", aki szerint Kuncze Gábor tudja csak megnyerni Szigetszentmiklóst, hiszen "nyert már ott korábban", miközben Karácsony Gergely egy rosszabb körzetben 5 százalékpontot vert rá. 

Gyerekek, csendben kéne lenni, mert a ti világotok már nem jön el. Lehet, hogy lesz jobb, és kell is hogy legyen, de az nem olyan lesz mint régen. Jobbik van, főleg Fidesz van, 4 millió sonkával és narancssárgával kihúzott számlapapírokkal megvehető választó van - és mi is inkább a sonkát választjuk majd, ha már végképp nem lesz tovább. 

A részek összege most kevesebb mint a részek külön-külön. Többet ér az "Össz" vagy az "ás", mint az Összefogás. Az önkormányzatin majd lehet koordinált, lehet közös logós plakát, a lényeg egyáltalán nem ez, ezért nem szopjuk be a kamu dumákat: ne hagyjuk, hogy a törpe minoritás most beledumáljon a jövőnk tervezésébe. A politikusok jobban tudják, hagyjátok őket dolgozni, vagy ha ti jobban tudjátok, akkor álljatok politikusnak - a fikagyár termékei iránti keresletünk átmenetileg szünetel.  

A padlón vagyunk, pihenjetek, vagy a változatosság kedvéért most üssétek azt aki mozog. A padlón vagyunk, ezért a nulláról kell kezdeni. Bázis alapú tervezés - csak hogy ti is értsétek.

Ne maradj le semmiről! Kéthetente elküldjük mailen az öt legjobb írásunkat!

Nyomj egy tetsziket és érd el írásainkat a Facebookról!

A bejegyzés trackback címe:

https://dinamo.blog.hu/api/trackback/id/tr496001384

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Ösz-sze-fogás, avagy most egy kicsit csendben kéne lenni 2014.04.11. 16:39:02

Most egy kicsit csendben kéne lenni. Csendben lenni Magyar Bálintnak és Ara-Kovács Attilának. A nagyívű elemzőknek, akik nem értik meg, hogy nem mindegy, hogy kitől jön az elemzés, és aminek a vége persze mindig az: SZDSZ.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dr Domschitz Mátyás 2014.04.10. 14:17:52

Most akkor nekem szabad kérdezni, hogy kinek szabad megszólalni? Nekem szabad? Nem mintha most éppen akarnék, de tényleg megijedtem. Ki beszélhet? Ki kezdheti a bázisról? A kérdés igazi.

lszuszu 2014.04.10. 14:46:07

Nem Kerényi Imre nevéhez fűződik ez az iszonyat buta írás? Nem kéne megszólalni az ellenzéki sajtó egy rakás képviselőjének (köztük sok olyannak a felsoroltak közül, aki szólt, hogy ez így nem fog menni), csak azért mert egy életképtelen pártszövetség - amihez a felsoroltak közül jó páran nem is kötődnek - elvesztette a választást? Ez nagyon demokratikus dolog gyerekek! Ja és jön az életképes bázis demokrata ellenzésépítés? Kíváncsian várom!

Masni 2014.04.10. 16:08:10

@lszuszu: csodálatos lenne, ha a felsorolt sajtó képviselői felszólalnának. Már csak azért is, mert kronológiailag úgy nézett ki, hogy a dk skandálta "összefogás, összefogás", majd a felsorolt sajtó képviselői minden este szarrá alázták az összefogásban részt nem vevőket, hogy miért nem fognak össze, miért nem akarják megmenteni a hazánkat. Amikor pedig összefogtak, akkor azért húzták deresre őket. Szomorú ez, de nincs mit tenni.

Zöld_Dani 2014.04.10. 16:35:28

@Domschitz Mátyás: Szerintem bárki, de aki a cikkben említett urak és hölgyek kezdjék önkritikával.

.Gordon Gekko. 2014.04.10. 20:21:27

Nem, dehogy! A fidesz 90%-ot szeretne az EP választásokon úgyhogy balosok, nehogy csendben maradjatok!

Nyomjátok fullba a kretént ahogy eddig, nagyon kellenek nekünk a szavazatok!

Mára is van sikerélmény: 1. FIDESZ-KDNP (95,49 százalék, 122.588 szavazat)

2. JOBBIK (2,28 százalék, 2.926 szavazat)

3. MSZP-EGYÜTT-DK-PM-MLP (1,16 százalék, 1.495 szavazat)

4. LMP (0,45 százalék, 573 szavazat)

Dr Domschitz Mátyás 2014.04.11. 07:37:38

Mem a DK ordított összefogást, pl én is. Nem DK-sként(s nem ordítva) Akkor meddig maradjak csendben? Vagy gyakoroljak önkritikát Zöld Dani ajánlatára? Négy év múlva akkor meg kell próbálni külön? A matematikát és a választási rendszert (se) sikerült leváltani. S nyolc év múlva ismét együtt? Vagy induljon az össz ellenzéki harc egymás ellen, hogy ki legyen a kétosztatú rendeszerben a FIDESZ egyedüli váltópártja? Ha tud valaki ezeken kívüli alternatívát szóljon, Van valaki olyan szellemi - erkölcsi magaslaton, hogy megmondhatja ki maradjon csöndben? Súlyos és buta szektásság van ebben a szövegben.

Qfajka 2014.04.11. 08:29:13

@Domschitz Mátyás: Nem feltétlenül az a baj, hogy összefogtok, hanem inkább az, hogy ki kivel. Egy baloldali nem foghat össze többet Gyurcsánnyal, Fodorral, Bajnaival.. Ők a sokszor megbukott liberális (értsd ezt most kizárólag magyarországi értelemben) politikát képviselik. Ebből nem csak a nép nem kér, hanem egy egyszerű baloldali ember sem. Az mszp pedig nem alkalmas arra, hogy hitelesen képviselje a baloldalt. Korruptak, tehetségtelenek, fogalmuk sincs arról, hogy mit kéne képviselniük és hogyan.
Ha nem jön egy új generáció, új erő, akkor 2018-ban nem kell összefogni, mindenképpen nyer a fidesz vagy a jobbik.

FOUREY · http://baloldaliliberalis.blog.hu/ 2014.04.11. 09:25:32

bevallom, én nem teljesen értem ezt az írást. a bennfentesek persze nyilván értik a célzásokat. én viszont csak azt értem, hogy a "ti" mind hülye, a "mi" meg padlón vannak.

Nesca 2014.04.11. 11:25:15

Izgalmas helyzet, avagy hogyan lesz kiscserkészből partizán?
Józan paratszi észből származó politikai realitással belátható, hogy a PM az egyetlen politikai csoport, amely valóban változást akar és kész tenni érte. Kiváltak az LMPből, mert élhetetlen volt a Schiffer merev és vaskalapos szemellenzőssége. A. nagy össznépi összeborulásban egyetlenként képesek voltak valódi áldozatokat hozni a célért, az Orbán-maffia leváltásáért. Sőt...mondhatni.egyedüliként akarták ezt a célt megvalósítani.A cinikus és hazug MSZP most kiskanállal megette őket a szép lelkük és jóhiszeműségük miatt. Ez a pofon szükséges volt a politikai felnőtté váláshoz. Az idő nekik dolgozik, mert bennük megvan a baloldal megújításához szükséges tisztaság és tűz. A korrupt és hazug MSZP hulláját szépen elhordják a keselyűk, a hetven és a halál közötti korú bázisuk szép lassan kihal, míg hírmondójuk sem marad. Ha a PMben utat engednek a Szabó Tímea-féle tűznek és bátorságnak, kiscserkészből partizánná erősödnek és övék a jövő. Méghozzá a nem is olyan távoli.

G. Attila · http://hatarontul.wordpress.com/ 2014.04.11. 15:37:19

Egy hatalomközpontú pártrakásban demokratikus megftisztulást keresni... Nagy dolgok. Hogyan képzelitek? Gyurcsány, Bajnai, Mesterházy (stb.) majd szépen belátják, és távoznak? Mert ők demokraták, nem úgy, mint Orbánék, igaz? Soha az életben nem fognak önként, jobb belátásra térve távozni, puccsal megbuktatni őket nem tudom mennyire lehet, nem olyan viráőgszálaknak tűnnek, akik nem tudják magukat bebetonozni. Új baloldali pártot, meg reggelire esznek. Ennek az összefogásnakl annyi értelme volt, hogyha a parlamentbe nem jutnak be, akkor is tudnának egymásra mutogatni. Én komolyan mondom, drukkolok. Semmi bajom az Orbán-kormánnyal (ahhoz képest, amit a baloldalról hallok. Persze, van vele bajom, de a vádakhoz képest az semmi), de drukkolok egy reális alternatívának. nem kell nekem bal oldal, főleg nem úgy, hogy a fidesz sok intézkedése baloldali kormányzásra utal. Csak valaki jőjjön és állítson fel egy reális alternatívát. Amíg a kommunikáció kimerül O.V. sátánizálásában, és a rá szavazók burkolt vagy burkolatlan lebirkázásában stb, addig nem lesz semmi más. Sajnos a helyzet az, hogy a baloldali kommunikáció olyan réteget sejtet, akikre jól illenek a vezetőik. Na, ez a gáz, nem a pala :P.

Blickfang 2014.04.11. 16:32:13

@G. Attila: "...puccsal megbuktatni őket nem tudom mennyire lehet..."

Bajnai lehet, hogy jó cégvezető, politikusként viszont a zászlóbontása óta nyújtott teljesítményéből ítélve olyan kétbalkezes, hogy talán még a PM-es arcoknak is volna esélyük megpuccsolni. Más kérdés, hogy mihez kezdenének utána.

E.Katolnai 2014.04.12. 13:56:31

Igen csendbe kéne lenni egy kicsit! alábbhagyni a nácizással, a nemzeti értékek mellett gondolkodó magyarok becsmérlésével, sajátságos értékeink, ősi műveltségünk kicsúfolásával.
Vissza kéne magát fognia a sok média-ripacsnak, a megmondó embereknek, a brüsszeli udvaroncoknak.
Schiffer nagyon helyesen rámutatott, h a magyar embereket sokkal inkább érdekli, izgalomban tartja munkahelyének bztonsága, környezetének nyugalma, gyermekei oktatása stb., mint egy jómódban élő belvárosi kisebbség szüntelen elégedetlensége.
Sok mindent kellene változtatni, mert ha nem, akkor a magyar nép még inkább elfordul tőletek.

Dr Domschitz Mátyás 2014.04.13. 17:15:22

@Qfajka: Ezt a "ki beszélhet, s ki nem ki jöhet, ki nem" viszonyrendszert már egyszer átéltem az LMP-ben, s a kirekesztő gondolkodást nem bírtam (ez egy belga és liberális attitűd, s ezért kiléptem. Csendben leszek, gondolkodok, s ha érdemesnek találom megírom (nem itt). Az a tapasztalatom, hogy politikai csoporton kívüli állapotomból beszélve többen hallgatnak meg, mint ha valami (kirekesztő)pártban, csoportban lennék. Pártban már mielőtt megszólalhatnék, ki van osztva, hogy ki beszélhet, s ki nem.
süti beállítások módosítása