Pogátsa Zoltán írása.

53871_1.jpg

Fotó: syriza.net.gr

A hazai és nemzetközi sajtóban az elmúlt napokban elképesztően ellentmondásos értékelések születtek az úgynevezett Eurogroup-Sziriza megállapodásról. Egyes értékelések szerint Schauble behodolt, mert kénytelen volt elfogadni az áthidaló megállapodást és tárgyalási alapnak tekinteni a Sziriza javaslatait, melyektől eddig elzárkózott. Más értékelések szerint a Sziriza adta fel a választási programját.

A valóság szerintem az, hogy mindenki aki ilyen típusú elemzésekbe belemegy, bedőlt egy nagyon olcsó kommunikációs trükknek. Aki ugyanis ténylegesen végigolvassa a "megállapodásnak" nevezett papírfecnit, annak világosan látnia kell, hogy nem hogy semmi konkrétum nincs benne, de az égvilágon semmit nem is változtat az eddigi helyzeten. A görög kormány, ma, azaz hétfőn letesz egy listát az asztalra. Ezt pedig az "intézmények" mérlegelik. Ennyi. Semmi nem történt, ott vagyunk, ahol péntek reggel.

Csak éppen csúnya lett volna megint azzal felállni az asztaltól, hogy megint nem közeledtek az álláspontok. Pedig ezt történt. Ezért inkább kiadtak egy álpapert: We agree to continue to diasagree.

Ne maradj le semmiről! Kéthetente elküldjük mailen az öt legjobb írásunkat!

Nyomj egy tetsziket és érd el írásainkat a Facebookról!

A bejegyzés trackback címe:

https://dinamo.blog.hu/api/trackback/id/tr377207751

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ingyenebed 2015.02.24. 20:50:22

kedves Zoltán,

demagóg komcsiktól mit várunk?
ez az egész sziriza egy bullshit.

tudják ezt a görögök maguk is, ki is pakkantottak gyorsba 3 md ojrót a betétjeikről.

hopppsza!
oszt erre mit mond a játékelmélet vazze?
hogy mikor fogják visszatenni?
amelyiknek esze van, az addig biztos nem, amíg ezek a közveszélyesek vannak hatalmon.
süti beállítások módosítása