Fekete-Győr András beszélgetése Kálmán Olgával az Egyenesben c. műsorban 2017. október 11-én.

 „Fekete-Győr András: A Momentumban, szerintem ez minden más pártnál is így van, ez egy tagsági döntés, ez egy küldöttgyűlési döntés volt nálunk is a nyáron az a határozat, ami kimondta, hogy a Momentum egyedül fog elindulni ezen a választáson, lesznek még a Momentumnak küldöttgyűlései...
Mv: Tehát ez változhat még, hogyha a küldöttgyűlés úgy dönt?
Fekete-Győr András: Én nem gondolom, hogy ez változni fog, de minden változhat.
Mv: Akkor viszont azt feltételezi, hogy a Momentum lesz a kormányváltó párt?
Fekete-Győr András: Ezt milyen összefüggésben kérdezi?
Mv: Merthogy komolyan gondolja a kormányváltást, ezt még a beszélgetésünk elején kérdeztem, azt mondta, hogy komolyan gondolja a kormányváltást.
Fekete-Győr András: Természetesen, hogyne, az egész tagságunk komolyan gondolja, és a szimpatizánsaink is.
Mv: És akkor ki lesz a kormányváltó párt?
Fekete-Győr András: A Momentum lesz a kormányváltó párt, vagy kormányváltó erő, de...
Mv: Komolyan gondolja, hogy a Momentum lesz a kormányváltó párt?
Fekete-Győr András: Mi azért dolgozunk, hogy a Momentum legyen a kormányváltó párt.”

Komment: a Momentum minden közvélemény-kutatónál 2%-on áll a teljes népességben.

(…)

Fekete-Győr András: Mellár Tamás részt vett a Momentum pécsi fórumán, pont nem tudtam oda még leérni, és ott a helyi momentumosok azt mondták, hogy a Momentumnak lesz egy egyéni választókerületi jelöltje, Pécsett. És, habár nagyon tiszteljük Mellár Tamásnak a munkásságát és szakértelmét, a Momentum teljes tagsága, de azért az, hogy ő azt mondja, hogy mindenki álljon be mögém, az nem jelenti azt, hogy nekünk be is kell állni mögé és haptákba kell magunkat vágni.
Mv: Nem, nem, nem, azt is mondja, ha lesz más, aki mögé tényleg mindenki beáll, akkor ő azonnal visszalép annak a másnak a javára. De pillanatnyilag ő van. Tehát akkor Mellár Tamással szemben a Momentum indít jelöltet, és nem állnak Mellár Tamás mögé. 
Fekete-Győr András: Én nem azt mondtam, hogy feltétlenül. Hogyha kialakult ebben az egyéni választókerületben egy olyan helyzet, hogy minden ellenzéki párt azt látja, vagy azt mondja, hogy Mellár Tamás a legesélyesebb jelölt, hogy győzni tudjon a Fidesszel szemben, a Momentum meg fogja fontolni.
Mv: De most mit mondanak? Most azt mondják, hogy van saját jelöltjük?
Fekete-Győr András: Igen, most azt mondjuk, van saját jelöltünk. Október 29-én lesz küldöttgyűlésünk, és akkor fogadjuk el a teljes 106-os listát, és lesz saját jelöltünk...
Mv: De, hogyha mindenki odaáll Mellár Tamás mögé, akkor hajlandóak a saját jelöltjüket visszahívni? Mert ez már akkor az együttműködés.
Fekete-Győr András: Én csak azt mondtam, meg fogjuk fontolni, tehát ebben az esetben...
Mv: Persze, csakhogy nem zárkózik el tőle.
Fekete-Győr András: Nekünk az az érdekünk, hogy megdöntsük ezt a rendszert. Tehát, hogyha ahhoz az kell abban az egyéni választókerületben, hogy Mellár Tamás legyen a legesélyesebb jelölt, és ha nyerni tud, akkor a Momentum ezt meg fogja fontolni, és (...).
Mv: (...) támogatásra hajt.
Fekete-Győr András: Természetesen nem
.

Kérdés: Most akkor a Momentum koordinálna vagy sem, támogatna egy esélyesebb jelöltet vagy sem? És akkor mi lesz a fenti küldöttgyűlési határozattal, ami még változhat, bár Fekete-Győr szerint: Én nem gondolom, hogy ez változni fog, de minden változhat.”

 

Ne maradj le semmiről! Kéthetente elküldjük mailen az öt legjobb írásunkat!

Nyomj egy tetsziket és érd el írásainkat a Facebookról!

A létező feminista

2017.10.05. 13:09

Nem könnyű tehát feministának lenni, hiszen ha feministának nevezed magad, mindjárt vetkőztető pillantások mérnek végig, gyanakodnak, célozgatnak vagy egyenesen rá is kérdeznek, hogy oké-e a szexuális életed, nem vagy-e végtelenül frusztrált, kielégületlen, vénlány, van-e férjed, szőrös-e a lábad (hogy intimebb testtájakra ne is gondoljunk). Abban a pillanatban, hogy feministaként nyilatkozol meg, megszűnsz közember lenni, egyből magánember leszel, és arcon üt, amit úgy általában a nők, ha kibújnak az otthonkából vagy a cicanadrágból, vagy egyszerűen csak kimennek az utcára, egyébként is sűrűn megtapasztalnak – mit szól a férjed, ha politikusnak állsz, és ki vigyáz a gyerekekre, amíg itt szerepelsz, formás-e a lábad, ejnye, be szexi/ronda stb. vagy –: hirtelen személyes, intim mivoltodban válsz közmegítélés tárgyává, még mielőtt, vagy egyenesen ahelyett, hogy a mondanivalóddal foglalkoznának. Feministaként rögvest a társadalmi közlenézés tárgya, szimplán nő leszel – már bocsánat a közkeletű trágárságért –: legföljebb, ha dísz a pinán.

Betlen Anna írása

fem.jpg

Ne maradj le semmiről! Kéthetente elküldjük mailen az öt legjobb írásunkat!

Nyomj egy tetsziket és érd el írásainkat a Facebookról!

Gyors egymásutánban három LMP hír, így az uborkaszezon végén, ebből kettő mélyütés a szocialistáknak. Vagy három. És alig meglepő módon némelyik arról szól, hogy mégsem kell, hogy más legyen a politika. Üdv a való világban, LMP.

Youssu N’Dour írása.

szel.jpg

Kép: Azonnali

Ne maradj le semmiről! Kéthetente elküldjük mailen az öt legjobb írásunkat!

Nyomj egy tetsziket és érd el írásainkat a Facebookról!

J'accuse - Vádolom…

2017.09.05. 14:47

Vádolom az egész magyar elitet, értelmiséget, vezető réteget, kiemelten ezek magukat liberálisnak, szabadelvűnek, emberi-jogi alapokon állónak, humanistának és egyenlőség-pártinak valló tagjait, csoportjait, legyenek akár politikusok, elemzők, újságírók, vállalkozók, jogvédők, netán épp művészek vagy akármik. Vádolom őket, mivel szinte egy emberként helyeslik, támogatják, segítik, törvényesnek, és normálisnak állítják be – sokszor használják, sőt haszonnal működtetik – a prostitúciót, illetve a szexipart, a nők és gyermekek iparszerű elnyomását és kizsákmányolását.

Betlen Anna írása

sbaby.jpg

Forrás: Pinterest

Ne maradj le semmiről! Kéthetente elküldjük mailen az öt legjobb írásunkat!

Nyomj egy tetsziket és érd el írásainkat a Facebookról!

Ha az a transz, aki transznak vallja magát, akkor nem értem, hogyan lehet ezt kvantifikálni bárhogy és reprezentatívnak tartani bármire. Itt még a statisztika is szubjektív.  Egy indiai származású, gazdag családból jövő, Stanfordra járt amerikai próbálja itt mozgatni a budapesti közönségben a gyarmatosító bűntudatot, groteszk és visszataszító az egész. A jobboldal lesz, ahova becsatornázzák ezt az elégedetlenséget, mert hiába próbálnak emberek vérrel-verejtékkel strukturalista és materialista, rendszerkritikus feminista diskurzust csinálni, és kritizálni a választás fetisizálását, vagy az identitás dekontextualizálását, jönni fognak a liberális erényfitogtatók fóbiáról, gyűlölködésről, erőszakról papolni.

Bajusz Orsolya írása

alok-vaid-menon-20150930.png

Kép: http://bcrw.barnard.edu

Ne maradj le semmiről! Kéthetente elküldjük mailen az öt legjobb írásunkat!

Nyomj egy tetsziket és érd el írásainkat a Facebookról!

A gerillaháborúról

2017.07.03. 07:53

A fegyverek szavával és a szavak fegyverével: Békés Márton és Böcskei Balázs beszélgetése a gerillává válás szükségességéről, az 1956-os munkásfelkelésről és Józsefváros forradalmáról. 

kp_5.jpg

Ne maradj le semmiről! Kéthetente elküldjük mailen az öt legjobb írásunkat!

Nyomj egy tetsziket és érd el írásainkat a Facebookról!

Nehéz nem észrevenni az analógiát a Sex Pistols, és Magyarország legszarabb punkzenekarnak álcázott üzleti vállalkozása, a Fidesz között. . A Fidesz taktikája – csakúgy mint a punké – ebből a szempontból zseniális: a politikát (és a zenét) le kell vinni az emberek közé, és a „csináld magad!” elve alapján olyan közösségi élményt adni, amelyben anélkül van meg a fennálló rendszer elleni lázadás lehetősége, hogy az a rendszer valódi alapjait fenyegetné.Vagy vegyük az „ideológiát”: a punk lényege a tagadás volt. A monarchia tagadása, a polgári életmód tagadása, a politikai megoldások tagadása. És mit látunk ma? A Fidesz új és új ellenségképek felmutatásával igazolja folyamatosan saját politikájának egyedüli létjogosultságát. Tulajdonképpen egy politika utáni politikáét, amelyben a döntés és a cselekvés látszólag nemzeti konzultációkban, valójában azonban a kevesek által meghatározott központi akarat alapján történik.

Barkóczi Balázs írása

bozsike_custom_587x543_top_story_lead.jpg

Kép: hvg.hu

Ne maradj le semmiről! Kéthetente elküldjük mailen az öt legjobb írásunkat!

Nyomj egy tetsziket és érd el írásainkat a Facebookról!

"Még ha a titeket ajnározó nyugati sajtóorgánumok 

olykor megdorgálnak is benneteket, 

bizonyára nem készülnek osztályharcra ellenetek! 

Ha mégis, a régi belháborúról van csak szó (...) Megittasulva a győzelemtől, …és megrészegedve a burzsoá közvélemény érdeklődésétől … félreteszitek az egyetlen valóban veszedelmes fegyvert, amivel harcolhatnátok apáitok ellen: … a kommunizmust a kommunistaforradalmat"

vallegiulia.jpg

Forrás: agenziacomunica.net

Ne maradj le semmiről! Kéthetente elküldjük mailen az öt legjobb írásunkat!

Nyomj egy tetsziket és érd el írásainkat a Facebookról!

A transz- és a hódlobbiról

2017.02.06. 20:17

Január 14-én a Magyar Nemzetben Feró Dalma a divatos PC-ellenes lendülettel arról ír, hogy a transzneműek sakkban tartják a józan, progresszív gondolkodókat, és „megcsonkítják” a gyerekeket, sőt egyenesen „belehajszolják” őket a transzneműségbe. 2002 augusztusában ott jelent meg az első publicisztikám, Vay Márton néven. Ezt már, mint látható, máshogy jegyzem. Bő egy éve esett le a tantusz, hogy miért érzem magam alapvetően olyan idegenül és nyomorultul a világban: transznemű vagyok, és 36 évig egy súlyos tévedésben, a férfilétben éltem.

Úgyhogy elég érzékenyen érint, amikor valaki nagy lendülettel, egyértelmű valótlanságokkal  feketíti be “fajtámat” és a transz lobbi térnyerésétől félti a gyerekeket, felnőtteket. Jelentem: az ideológiai világuralom helyett olyan céljaink vannak, mint hogy nyugodtan pisilhessünk abban a vécében, ahol biztonságban érezzük magunkat és hogy át tudjuk iratni a papírjainkat a valóságban használt nemünkre és nevünkre: anélkül nagyon sok megalázó kellemetlenség vár ránk.

Vay Blanka írása

Ne maradj le semmiről! Kéthetente elküldjük mailen az öt legjobb írásunkat!

Nyomj egy tetsziket és érd el írásainkat a Facebookról!

A milliószámra felvonuló, a főáramú média által szimulakrumként sokszorosított feministák tömegei azt hiszik magukról, hogy ők valamiféle transzgressziót, lázadást hajtanak végre. A Women’s March résztvevői nem az élet mellett tüntetnek, hanem a kihalás mellett. Van egyáltalán bármi csodálatraméltó a baloldal jövőtlenségében, amikor mint politikai mozgalom az önfelszámolódás és az élő hús technikai elemésztődését tartja támogatandó politikai álláspontnak? Ha jövőt kíván, a baloldalnak vissza kell találnia az élethez, jóllehet egy olyan élethez, amely már nem az ember sajátja.

trump.jpg

Kép: Parmiggiani: Cím nélkül (1975)

Ne maradj le semmiről! Kéthetente elküldjük mailen az öt legjobb írásunkat!

Nyomj egy tetsziket és érd el írásainkat a Facebookról!
süti beállítások módosítása