Az Index bátor újságírója megkérdezi Lázár János kancelláriaminiszter úrtól, hogyan jött össze a pár százezres fizetéséből 60–70 milliós lakás a gyereknek. A kancelláriaminiszter úr készségesen közli, hogy az anyukája és apukája kuporgatták össze a pénzt, no meg a bankhitel. Amit az Index újságírója nem kérdez meg a kancelláriaminiszter úrtól, azt megkérdezi a következő szöveg. Tovább megy: vajon miért alkalmas a kereszténység arra, hogy a maffiaalapon szerveződő kleptokrácia zászlóként lobogtassa mint legfőbb értéket?

Kodaj Dániel írása.

christ-driving-the-merchants-from-the-temple.jpg

Az Index bátor újságírója megkérdezi Lázár János kancelláriaminiszter úrtól, hogyan jött össze a pár százezres fizetéséből 60–70 milliós lakás a gyereknek. A kancelláriaminiszter úr készségesen közli, hogy az anyukája és apukája kuporgatták össze a pénzt, no meg a bankhitel. Ő személy szerint nagyon is támogatná, hogy a vagyonbevallás a rokonokra is kiterjedjen, de egyelőre sajnos nem terjed ki, micsoda véletlen.

Amit az Index újságírója nem kérdez meg a kancelláriaminiszter úrtól, az a következő.

1. kérdés: „Ön keresztény?”

Válasz: kötelező „IGEN”.

2. kérdés: „Ha Ön keresztény, akkor nem jutott eszébe, hogy az anyukája, apukája meg a bank által összedobott 60–70 millióból 10–20 milliót arra költ, hogy a krónikusan éhező gyerekek óvodáját támogatja, netán alapítványt hoz létre a rendszeresen éhesen iskolába induló gyerekekért, vagy valami más módon adakozik a több millió magyarországi szegény javára? Ezzel persze jelentősen csökkentené tisztelt gyermeke leendő jussát, de egyrészt egy 40–50 milliós lakás sem annyira megalázó érettségi ajándék manapság, másrészt ezzel remek példát mutatna kereszténységből nemcsak gyermekének, hanem az egész országnak.”

Válasz: Sűrű pislogás.

Amíg a kancelláriaminiszter pislog, készségesen hozzátehetjük a következőt:

„Jézus ugyanis azt mondja: »Ha tökéletes akarsz lenni, add el, amid van, az árát oszd szét a szegények között, így kincsed lesz a mennyben. [...] Könnyebb a tevének átmenni a tű fokán, mint a gazdagnak bejutni az Isten országába. « (Máté 19: 20, 24). Assisi Szent Ferenc pedig azt írja a Regula Non Bullatában: »A pénzt csak annyira szabad hasznosnak vagy tiszteletre méltónak tartanunk, mint a homokot. Akik ennél többre tartják, vagy kapzsin vágyakoznak rá, azok annak a veszélynek teszik ki magukat, hogy az Ördög tőrbe csalja őket.« Talán előbb ezen kellene eltöprengeni, nem pedig azon, hogy jó lenne az összes kamasznak havonta egyszer nyilvánosan tégelybe hugyoznia, kiszűrendő közülük azokat, akiknek börtönben a helye, mert elszívtak egy spanglit.”

A magyarországi helyzet, különösen ha a putyini példaképpel vetjük össze, a következő szellemtörténeti kérdést veti fel: Vajon miért alkalmas a kereszténység arra, hogy a maffiaalapon szerveződő kleptokrácia zászlóként lobogtassa mint legfőbb értéket?

1. válasz: Mert a kereszténység inherensen elnyomó ideológia. – Ez elég nehezen hihető. Ha a kereszténység természetével kapcsolatban az Újszövetség a mérvadó, akkor azt kell mondanunk, hogy a kereszténység tekintélyellenes ideológia, melynek egyik fő üzenete az, hogy a földi javaknak csak annyiban van valódi értékük, amennyiben a szegénység enyhítését szolgálják.

2. válasz: Mert a magyar keresztény egyházak a kleptokrácia természetes szövetségesei. – Ez úgyszintén nehezen hihető, mert a kleptokrácia nem hoz közvetlen anyagi hasznot a magyar keresztény egyházaknak, és semmi jele, hogy ez utóbbiak a kleptokrácia intézményét összeférhetőnek tartanák a jézusi üzenettel.

3. válasz: Mert a magyar keresztény egyházak és az ő értékeiket magukénak valló konzervatív értelmiségiek nem üvöltik le a Lázár–Rogán–Szijjártó–Orbán társulat fejét. Félelemből talán.

Ja igen.

Ne maradj le semmiről! Kéthetente elküldjük mailen az öt legjobb írásunkat!

Nyomj egy tetsziket és érd el írásainkat a Facebookról!

A bejegyzés trackback címe:

https://dinamo.blog.hu/api/trackback/id/tr596970213

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2014.12.11. 14:46:04

Ez amit írsz, a kereszténység kirekesztően szűk értelmezése.

ingyenebed 2014.12.15. 10:14:03

medvenyám.

te Dani,

te most komolyan, te a keresztények irgalmasságára, becsületére, stb apellálsz?

nézz már szét magad körül, és keress már a rokonok, haverok közt BECSÜLETES, JÓSZÁNDÉKÚ KERESZTÉNYT !!

10-ből ha 1-2 kettő van, sokat mondok.

ezek az emberi faj selejtje, már bocs, nem jöttél mág rá?
hogy vársz te akármit egy olyan embertől, aki egész életében egy nem létező istenről hazudik még önmagának is, e köré építi a szánalmas kis szolga életét.

minőségi EMBER alapból ATEISTA, itt kezdődik.
süti beállítások módosítása