szijjarto-peter.jpg

Fotó: 168 Óra

Gondolom a Parlament bajszos urának nem fűllött ahhoz a foga, hogy észérvekkel, logikus érveléssel egy-egy európai parlamenti képviselő kényelmetlen perceket okozzon a Fidesznek. Talán még az energiazseni L. Simonnal is lepacsizták, hogy ő majd jól megszakérti a kérdést a vitában. Lett is belőle két, mára már közröhej tárgyát képező lsimonizmus: „áramra éjszaka is szükség van, valamint akkor is, amikor nem fúj a szél” és „nagyon jól tudjuk, hogy mit várt el az IMF, mindig be akartak avatkozni a belpolitikába, politikai elvárásaik voltak, szemben az orosz hitelkonstrukcióval”.

Szilágyi Péter írása.

Szijjártó Péter miniszterként első parlamenti felszólalását a paksi beruházásról kezdeményezett vitán tette meg, a kormány expozéját ő mondta el. Lelkesen szajkózta, hogy miért jó nekünk, magyaroknak az atom, és miért szükséges a beruházás Európa energiabiztonságának szavatolása miatt.

Normális körülmények közepette semmi kivetnivaló nincs ebben, egy miniszternek az a dolga, hogy képviselje kormányának álláspontját egy adott ügyben. Ugyanakkor ezzel a felszólalással lerántotta a Fidesz újabb pitiáner cinizmusáról a leplet.

Történt ugyanis, hogy Jávor Benedek EP-s képviselő a vita előtt időben kezdeményezte azt, hogy felszólalhasson a vitán, és az MEP-k megszólalási lehetőségének érdekében az LMP összehívta a Házbizottságot, ahol a kormánypártok elutasították a kezdeményezést.

Az Együtt-PM politikusa ezidáig cáfolatlan érveket sorolt fel, miért is európai uniós vonatkozású a paksi atom-beruházás:

  • Az EU külön szerződésben szabályozza a nukleáris energia használatát, az Euratom Szerződés az uniós alapszerződés része;
  • Az új Bizottság struktúrájában az energiaunión különös hangsúly lesz, a Bizottság egyik alelnökének lesz feladata;
  • Az orosz agresszió miatt kiszabott vagy a jövőben kiszabandó szankciók érinthetik, megakadályozhatják a beruházás megvalósítását.

Gondolom a Parlament bajszos urának nem fűllött ahhoz a foga, hogy észérvekkel, logikus érveléssel egy-egy európai parlamenti képviselő kényelmetlen perceket okozzon a Fidesznek. Talán még az energiazseni L. Simonnal is lepacsizták, hogy ő majd jól megszakérti a kérdést a vitában. Lett is belőle két, mára már közröhej tárgyát képező lsimonizmus: „áramra éjszaka is szükség van, valamint akkor is, amikor nem fúj a szél” és „nagyon jól tudjuk, hogy mit várt el az IMF, mindig be akartak avatkozni a belpolitikába, politikai elvárásaik voltak, szemben az orosz hitelkonstrukcióval”.

Ha már lett egy ilyen jól gazdálkodó - tehát minden bizonnyal igen intelligens - külügyminiszterünk, legalább ne az első mondatában cáfolja meg Kövér és a Házbizottság döntését. A Világgazdaság parlamenti tudósítása alapján ugyanis ezzel kezdte Szijjártó: „A szomszédunkban történő események, a fegyveres konfliktusok és a nemzetközi jog durva és nyílt megsértése megmutatja, hogy Európa energiaellátásában milyen veszélyek vannak.”

Ne maradj le semmiről! Kéthetente elküldjük mailen az öt legjobb írásunkat!

Nyomj egy tetsziket és érd el írásainkat a Facebookról!

A bejegyzés trackback címe:

https://dinamo.blog.hu/api/trackback/id/tr426735933

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sutyerák 2014.09.28. 17:50:47

van olyan ahol egy macska a polgármester,-az egy boldog ország.

-nálunk meg egy ilyenből ez lehet,-ha a gazdája akarja.

Blogger Géza 2014.09.28. 18:18:57

Ez a poszt mind tartalmában (ami mi is?), mind formájában (szerkesztetlenség) mélyen alulmúlja az eddigieket, kérjük vissza TGM-et.

dr Smittpálelnökúr 2014.09.28. 18:52:51

@Blogger Géza: te menj és szopkodd tovább a hazaáruló vezéredet, a felcsúti tolvaj taplót!

Netuddki. 2014.09.28. 19:16:58

@dr Smittpálelnökúr: Hallom kineveznek a nemzet sportolójának, és a havi másfél milka mellé még fél milka járandóságot is kapsz? Megfogtad az orbán lábát komám! ;)

miva? 2014.09.28. 19:31:06

Ejha, a betűtípus is méltatlan, és a celeb - állatkert - katasztrófa vonalon sem mutatja a poszt a kiegyensúlyozott tájékoztatás ismérveit. Liberális fertő!

campobaszo 2014.09.28. 19:48:01

Azért legalább egy szíjjártós poszt kikerült a címlapra.Nem arról szól,amiről most szólnia kellene,de így legalább illik a "dead silence" motívumhoz.

miva? 2014.09.28. 20:07:23

@campobaszo: Ezek a bloggerek valahogy soha nem arról írnak, amiről "kellene" írniuk. Kutyateremtette!

tcom 2014.09.29. 00:07:41

@campobaszo:
Ajajjjjj!
Kérdezzétek már meg magatoktól, mit szóltatok volna ha Gyurcsány 2007-Ben ilyen házvásárlási hazugsag csapdába keveredik?
Vagy akár Ferenc épített volna ki tudja mennyiért a kert végébe egy por faluba stadiont magának?

Ugye-ugye!

Milyen is ez a fertő?

tcom 2014.09.29. 00:09:22

@miva?:

Igaz, amikor annyi az egész ország egy sikersztori. Igazán megérdemelnek néhány milliárdot luxusra ezek az igaz hazafiak.

tcom 2014.09.29. 00:12:35

@campobaszo:

Igen. Ez a lebegtetjük az ellenfelet negatív színben, amíg meg nem bukik a Fidesz seperte le a saját komcsi padlásukról. Szijjártó Petike ennek a játéknak legnagyobb művelője volt. Most kicsit visszakapja.

tcom 2014.09.29. 00:14:36

Basszus! Tegnap szólt apósom is, hogy rosszul emlékszem, és 12 millkával többel lógok, mint tegnap előtt. Mondta is, hogy lehetnék akár miniszter is.

tcom 2014.09.29. 00:20:23

Petike!
Sajna ez most véget fog érni. Olyan 2 heted lesz, hogy biztos, hogy sajna abba kell hagyni ezt a miniszterkedést. Nem lesz több nagyívű egyeztetés az azeriekkel, albánokkal, türkménekkel...
Ne legyünk igazságtalanok. Sok évszázados demokratikus, igen jómódú álammal is siekrült fejleszteni a kapcsolatot, mint pl. Oroszország, Kína.

torró 2014.09.29. 06:08:19

Basszus. kétszer elolvastam a posztot remélve a címéből eredő következtethetőséget, mondom ."apa kezdődik", de semmit nem vélek felfedezni erre vonatkozón. Most vagy korai nekem, ez így, vagy nem tudom értelmezni. Azt hittem kezdődik az erózió a FIDESZ berkekben, de ez túró.

Gera 2014.09.29. 08:32:36

Ennek a posztnak semmi értelme nincsen.

Peterpapo 2014.09.29. 14:40:29

@torró:

Akkor ne olvasd el harmadszor most rögtön. Aludj egyet és próbáld holnap, hátha sikerül!

@Gera: Persze tudjuk, azoknak a posztoknak sosincs semmi értelme, ahol nyilvánvalóvá válik, hogy a jelenlegi kormány tele van hozzá nem értő, pökhendi, hazug, tolvaj faszkalappal.

oszt jónapot 2014.09.29. 15:47:14

@Peterpapo: Nem feltétlenül. Nálam jobban kevesen utálják a fideszt, de ez tényleg kurva szarul van megírva, ráadásul nem értem hogy függ össze a cím a bejegyzéssel.

Gera 2014.10.01. 23:36:51

@Peterpapo: Nem, azért nincs értelme, mert nincs semmiféle Szijjártó-Kövér belháború. Elnézést, hogy nem tapsikolok minden ostobaságnak csak azért, mert a fideszt ekézi.

Peterpapo 2014.10.02. 12:05:47

@Gera:

Mondjuk, ha figyelmesen olvasnál, akkor észrevennéd, hogy a belháború idézőjelbe van téve, vagyis nem konkrét belháborúról van szó, csak arról, hogy mást mond Kövér és mást mond Szíjjártó egy "almon" belül. És nem kell tapsikolni, elég ha még jobban elszomorodsz azon, hogy no lám, újabb bizonyíték arra, hogy ezek hozzá nem értő, pökhendi, hazug, tolvaj faszkalapok.
süti beállítások módosítása