Nem hiába vagyunk egy havi 1500 forintos Átlátszó-előfizetés dagadó keblű tulajdonosai, szeretett újságunk ma is csodaszép hírrel örvendezetett meg: Lázár János, hazánk egyik legbefolyásosabb rosszfiúja bőven a vagyonnyilatkozata szerint lehetséges összeg fölött, 23 millióért készül pajtásaival egy vadászhétvégén 2500-3000 cseh fácánt kilőni. 
No, ez már valami. 

lázár_fácán3_la.jpg
Kép: atlatszo.hu

Tulajdonképpen itt át is lehetne adni a szót az olvasó belső hangjának. Van a híren mit elmélázni, bőven. 
Aranybánya, mondhatni. 
Kezdjük mindjárt hősünkkel, akinek szép CV-je van az agresszív, kivagyiskodó bunkó kategóriában. “Akinek nincs semmije, az annyit is ér”, majd: az nem is igazi férfi, aki nem izgul a méregdrága autókra. Ha fontos lenne, vagy  szeretném követni a közéleti romlás kisebb mérföldköveit, biztos tudnék még pár aranyköpést idézni. Az ilyen embert jobb kocsmákból már kinézik, persze a saját referenciaközegében (a hatalmi elitben) ez az Áfész előtti menőzés még mindig jó. 
A friss probléma az, hogy az urak veszítik el a külvilággal való kapcsolatot, és rohadtul nem érzik, hogy mi az, amit már nem kéne. 
23 millió forint nagyon sok. Egy hétvégi vadászatra meg pláne. 
Ennyi pénzt ugye egy átlag magyar 102 hónap, több mint 8 év alatt keres meg.  
Feltéve azt a tisztán elméleti szituációt, hogy Lázár János ezt a pénzt becsületesen, leadózva kereste meg, akkor sem látszik olyan magyarázat, ami a dolog jogszerűségén túl ne azt mutatná, hogy ilyet jó ember nem tesz. Csak rossz. 
Halmozottan hátrányos, sérült gyerekeket oktató iskolák fennmaradása éves szinten szaros egy-két millión múlik, gazdagnak éppen nem mondható emberek havi egy-két ezer forint támogatásai tartanak életben országszerte számtalan olyan kezdeményezést, ami nélkül még rosszabb lenne az élet és így tovább, ezt a sort nagyon sokáig lehetne folytatni és ez egy nagyon fontos lista lenne, amibe most például az árvízkárosultak is megint bele tartoznak. 
De nem, az ország egyik leghatalmasabb figurája inkább 102 havi átlagfizetésből 2500-3000 fácánt lődöz le a barátaival. 
Leszarom, ha ez demagógia, de akkor is. 
Miért nem okoz ennek a véres hétvégének örömével megegyező örömöt Lázár Jánosnak (és a hozzá hasonló embereknek) az a sok jó, amit ebből a pénzből tenni lehetne?  
Ami tovább is tartana, mint a bő háromtonna döglött fácán fölött érzett öröm? Ebből a pénzből három falunyi afrikai gyereket lehet eljuttatni az egyetemig, a kurva életbe. Vagy pár magyar faluban megmenteni az óvodát a bezárástól.
Mi van ezeknek a fejében, szívében? Miként tudja megindokolni, hogy "neki ez jár?"
Jó lenne ezt érteni. 
Valószínűleg az, hogy ezt nem értem, összefügg azzal, hogy nekem sose lesz ennyi pénzem. 
De ez offtopic. 
Most ezek az emberek döntenek titokban arról, hogy Magyarország évtizedeken át adósrabszolgája lesz egy volt KGB-s diktátor épp fegyverrel terjeszkedő birodalmának. Meg arról, hogy mit egyen, mit tanuljon a gyerekünk. Meg minden másról is. 
Biztonsági öveket becsatolni. 

Ne maradj le semmiről! Kéthetente elküldjük mailen az öt legjobb írásunkat!

Nyomj egy tetsziket és érd el írásainkat a Facebookról!

A bejegyzés trackback címe:

https://dinamo.blog.hu/api/trackback/id/tr336190675

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fuck.the.system 2014.05.21. 14:26:19

For the record: ez a maffiózó Hódmezővásárhelyen olyan fasza intergált oktatást nyom a cigány gyerekekkel, hogy ihaj.
Szóval fura. Mert ez ügybe szemben megy az összes sötét jobbos ostobasággal.
süti beállítások módosítása