20150709_122226.jpg

A Kassák Múzeum 2016 elején kiállításon mutatja be a Természetbarátok Turista Egyesülete (TTE) horányi (szigetmonostori) Telepének két világháború közötti életét. Ehhez a Telep hétköznapjait és ünnepeit bemutató családi fényképeket és emlékeket keresünk a hozzájuk tartozó történetekkel.

Hozza el hozzánk a Telepen készült régi családi képeit és emlékeit, majd meséljen róluk!

A kép szólhat a telepi mindennapokról vagy egy kivételes eseményről, ábrázolhat strandolást, evezést, étkezést, közös játékot vagy tornát, vicces jelenetet vagy előadást. Lehet egyszerű látkép sátrakkal vagy weekendházzal, a régi büfé, a közös tűzhely, vagy éppen az illemhely előtt. Egy vicces csoportkép és egy komoly portré ugyanolyan izgalmas és sokatmondó számunkra, mint egy híresség vagy kiemelt ünnepi pillanat. Lényeg, hogy a két világháború közötti időszakban a horányi Telepen készült kép vagy dokumentum legyen.

Minden emlékhez várjuk a hozzá kapcsolódó személyes elbeszélést, vagy a családi emlékezetben őrzött történetet.

Az emlékeket és a történeteket archiváljuk, és megmutatjuk kiállításunkon.

Az 1928-ban egyesületi pénzen megszerzett horányi (szigetmonostori) telek óriási lépés volt a TTE életében, hiszen lehetőség nyílt egy tartós nyári szálláshely kialakítására. Horány nem a megszokott egyéni-családi nyaralás színtere volt, hanem az egyesületi élethez kapcsolódó, kollektív szabadidő-eltöltés tere, egy közösségi tér. A közös kiköltözés, az átkelés a szigetre, a táborhely létrehozása, a közös étkezések mellett számtalan közösségi program megvalósult itt. Ezek között megtaláljuk a közös tornát, amatőr színházi és szavalókórus előadásokat, és az olyan karneváli eseményeket, mint a Világkiállítás-paródiák és vízi „zrik”.

A jelentkezési határidő: 2015. december 15.

Személyes leadás:

szerdától péntekig 10.00 és 16.00 óra között a Kassák Múzeumban (1033 Budapest, Fő tér 1.).

Kapcsolatfelvétel: 06-1-368-7021, kassakmuzeum@pim.hu

Ne maradj le semmiről! Kéthetente elküldjük mailen az öt legjobb írásunkat!

Nyomj egy tetsziket és érd el írásainkat a Facebookról!

A bejegyzés trackback címe:

https://dinamo.blog.hu/api/trackback/id/tr898092002

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása