Ha fiatal fiúként egy lányba szeretek bele, akkor azt megbeszélhetem a barátaimmal, a szüleimmel, esetleg még a tanáraimmal is, mindannyian érteni fogják, min megyek keresztül. Ha viszont kamasz fiúként arra ébredek, hogy egy fiú iránt érzek szexuális vágyat, akkor első ránézésre semmilyen kiút nem kínálkozik. Nem mondhatom el sem a szüleimnek, sem a barátaimnak, hiszen pontosan tudom, mit gondol a többség „a buzikról”. „Jobb” esetben azt, hogy betegek, és a betegségük titkolni, tehát szégyellnivaló. Rosszabb esetben, hogy meg kéne verni vagy, ha lehetne, éppenséggel fel is kéne akasztani őket – mindannyian hallottunk, és olvastunk már ilyen megjegyzéseket nem egy fórumon. Így aztán az egyébként is nehéz és problémás kamaszkorban a meleg fiatalok számára sokszor egyetlen túlélési lehetőség marad: a belsővé tett, internalizált szégyen és az ebből adódó titkolózás, kényszerű hazugságok és tettetés.

Falta Milán írása.

17mai_ggn_homophobie.jpg

Fotó: no-nazi.net

A homofóbia mindenhol jelen van: az utcán, a munkahelyen, a villamoson. Ott van az edzőteremben, a kávézóban, a bevásárlóközpontban. Benne van a szemekben, a szavakban, a tettekben. Ott lapul minden egyes pillanatban, és ami a legszörnyűbb, hogy a mai napig is szedi az áldozatait.

Életem során számtalanszor találkoztam már a homofóbiával. Magát a jelenséget ugyan meglehet szokni, de elfogadni nem lehet. Velem egykorú vagy fiatalabb ismerőseim közül többeknek volt már öngyilkossági kisérletük emiatt. Közülök ketten nincsenek már közöttünk. Ők nem tudták elfogadni, ők nem tudták cipelni tovább ezt a terhet.

Lacit az érettségi előtt ismertem meg még a kollégiumban. Különleges ember volt. Nagyon jól rajzolt, színötös tanuló volt, mérnöknek készült. Imádott élni. Tele volt tervekkel és álmokkal. Mindig lehetett rá számítani. Az egyetemi évei alatt menthetetlenül szerelmes lett egy vele egykorú fiúba. Nem sokkal karácsony előtt, mikor fény derült kapcsolatukra Lacit kitagadták a szülei. Az apja az ablakon dobálta ki fényes nappal a ruháit az utcára. A megaláztatást, amit a szüleitől kapott nem tudta feldolgozni és véget vetett az életének karácsony másnapján.

Gábor határon túli magyar volt. Erdélyből költözött Budapestre dolgozni. Imádta a várost, a nyüzsgést, a társasági életet. Egy multinál dolgoztott nagyon jó beosztásban, a válság után viszont leépítették az osztályát, őt pedig utcára tették. Egy forró júliusi nap találkoztam vele utoljára. Beugrottunk kávézni, ahonnan egy állásinterjúra sietett. Soha többé nem láttam utána. Búcsúlevelét a lakótársa találta meg az ágyán, amelyben leírta, hogy az állásinterjún közölték vele: buzikat nem foglakoztatnak a cégnél. Nem bírta tovább a megaláztatást és a társadalmi kirekesztettséget.

A szexuális irányultság nem tudatos döntés eredménye, nem kell „dolgozni” érte: több száz hetero- és homoszexuális ismerősöm közül egyről sem tudok, aki bármit is tett volna azért, hogy a fiúkat vagy a lányokat szeresse.

Aki még nem felejtette el, milyen volt saját szexuális ébredése kamaszkorában, az tudja: a szexuális vonzalom ösztönösen lép fel, megjelenésére és tárgyára nincs befolyásunk. Kamaszként az ember egyszer csak arra lesz figyelmes, hogy új, idegen vágyak ébrednek benne: egyik napról a másikra másként kezd el működni a teste, és hirtelen másként gondol az ellenkező – vagy az esetek kisebb részében – azonos nemre. Izgalmas, de egyben ijesztő folyamat: felnőtt segítsége, megfelelő felvilágosítás és a hirtelen beálló testi-lelki változások szülőkkel, kortársakkal, barátokkal való megbeszélésének lehetősége nélkül alig értelmezhető és kezelhető időszak ez egy kamasz életében.

Még inkább így van ez, ha egy kamasz a saját neme iránt érez vágyakat. A meleg kamaszok ugyanis mind a nemi érés feldolgozásának bejáratott, többé-kevésbé jól működő, részben osztályfőnöki- és biológiaórák keretében is intézményesített eljárásaiból, mind a közösségi feldolgozás csatornáiból ki vannak zárva a mai Magyarországon. Ha fiatal fiúként egy lányba szeretek bele, akkor azt megbeszélhetem a barátaimmal, a szüleimmel, esetleg még a tanáraimmal is, mindannyian érteni fogják, min megyek keresztül. Ha viszont kamasz fiúként arra ébredek, hogy egy fiú iránt érzek szexuális vágyat, akkor első ránézésre semmilyen kiút nem kínálkozik. Nem mondhatom el sem a szüleimnek, sem a barátaimnak, hiszen pontosan tudom, mit gondol a többség „a buzikról”. „Jobb” esetben azt, hogy betegek, és a betegségük titkolni, tehát szégyellnivaló. Rosszabb esetben, hogy meg kéne verni vagy, ha lehetne, éppenséggel fel is kéne akasztani őket – mindannyian hallottunk, és olvastunk már ilyen megjegyzéseket nem egy fórumon. Egy meleg kamasznak tehát nemcsak a saját testi-lelki átalakulásával, hanem emellett azzal az érzéssel is meg kell küzdenie, hogy a barátai és családtagjai számára is „más” és „idegen”, olykor pedig egyenesen „undorító” vagy legalábbis „szánalmas”. Így aztán az egyébként is nehéz és problémás kamaszkorban a meleg fiatalok számára sokszor egyetlen túlélési lehetőség marad: a belsővé tett, internalizált szégyen és az ebből adódó titkolózás, kényszerű hazugságok és tettetés.

Erőszak, diszkriminatív törvények, hátrányos megkülönböztetés, zaklatás, gyűlöletbeszéd, érzéketlenség, torz bemutatás, deviancia, feltételezett heteroszexualitás, családi kapcsolatok megszakadása, öngyűlölet. Ismerős szavak és fogalmak minden meleg számára. Ezek a kifejezések még jódarabig velünk fognak élni...

Ne maradj le semmiről! Kéthetente elküldjük mailen az öt legjobb írásunkat!

Nyomj egy tetsziket és érd el írásainkat a Facebookról!

A bejegyzés trackback címe:

https://dinamo.blog.hu/api/trackback/id/tr577466090

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

darthyoda 2015.05.17. 13:57:57

hiszen pontosan tudom, mit gondol a többség „a buzikról
Honnan tudod? Az emberek sokkal elfogadobbak mint az elsore lathato/gondolhato. Meg kell probalni ;)
(Meggyozodesem hogy a sunnyogast sokkal tobb ember utasitja el mint a homoszexualtast. Foleg egy nagyvarosban. A vilag is gyorsan valtozik. Ami talan igaz volt tegnap egyaltalan nem biztos hogy ma is megallja a helyet)

frob 2015.05.17. 14:28:34

Na igen, az unoka ugye ekkor eleve ugrik, valahol érthető.

A többit ez pedig igazán nem érdekli, ha buzi hát buzi, annál több csaj jut.

Egyébként régen sem nagyon érdekelte, az embereket inkább az irritálja, ha tolják a képükbe, ha provokálnak. A heteró sem provokálja a buzit, senki nem fog leszólítani egy homokost, legfőképpen tórával szórakozni előtte, ha zsidó.

Márkus Dániel 2015.05.17. 14:36:22

Látom itt is felütötte a fejét a homofóbia ennél a cikknél. Nagy kár, hogy kb semmit sem értettél meg kedves a leírtakból! Unokák miatt siránkozni lehet, ezen minden szülő végig megy, de be kéne látni, hogy nem a soha meg nem születő unokák miatt kell sírni, ha nem a saját gyerekünk boldogságát kéne szem előtt tartanunk. Ugyan is a gyerek nem arra való, hogy a szülő álmait valósítsa meg!

Arcodba romlásáról meg. Ha leírom, elmondom, hogy meleg vagyok, az miért reklám, kérkedés? Egy természetes dolog, vagy inkább bujkáljak mint egy szerencsétlen beteg ember, csak hogy te jól érezd magad? Olvasd el ezt a cikket van értelme!

Márkus Dániel 2015.05.17. 14:37:19

@frob: neked cikkeztem az előbbit!

Zsuzsanna Unyi 2015.05.17. 14:38:39

Ha a azonos nemű szerelmemnek fogom a kezét az utcán, sőt még egy csókot is lopok tőle, az provokációnak számít?

Ha igen miért?
Ha igen, az akkor nem inkább diszkrimináció?

Márkus Dániel 2015.05.17. 14:39:30

@darthyoda: Mondjuk ez igaz sokan elfogadják, persze ez Magyarország itt nagy divatja van a másik utálatának.

frob 2015.05.17. 15:30:50

@Márkus Dániel: Neked nem a problémád, hogy meleg vagy, hanem az, hogy ostoba.

Provokációról írtam, b+, nem arról, hogy valahová leírod.

alfacharlybravo 2015.05.17. 15:32:54

@Zsuzsanna Unyi: Legfeljebb elhányja magát a környezet. Mert nincs szebb dolog két érett nő szerelménél talán csak két érett férfié. A leszbis pornófilmre viszont van perverz közönség. Tévé csatornák között szörföltem és véletlenül az egyiken 3 vagy 4 transzvesztita szexelt, hát azóta is hányingerem van ha eszembe jut, pedig amilyen gyorsan csak tudtam átkapcsoltam. Mint megtudtam vannak más variációk is, a perverziók szinte kimeríthetetlenek. Nehéz meghúzni a határt, hogy hol kezdődnek.

Tisztességes Természettudomány 2015.05.17. 15:54:29

Ott kezdődik, hogy a legális szexualitás házasságon belül van. Házasság pedig csak egy férfi és egy nő között létezik. Ez az én véleményem.

Nem utálok senkit, homofób lehetek, sőt náci is, de attól még nem fogok tettlegességre vetemedni az embertársammal szemben csak azért, mert nem értünk egyet.

Az ő véleménye - két férfi szerelme is lehet igaz - sérti az én meggyőződésemet. Az én véleményem - fentebb leírtam - sérti az ő meggyőződését.

Miért baj ez? Én nem akarom őt korlátozni a véleménynyilvánításban, ő se akarjon korlátozni engem.

Shlomo a halott zsidó terrorista 2015.05.17. 15:57:48

"Ha viszont kamasz fiúként arra ébredek, hogy egy fiú iránt érzek szexuális vágyat, akkor első ránézésre semmilyen kiút nem kínálkozik. Nem mondhatom el sem a szüleimnek, sem a barátaimnak"

Azok se mondhatják el, akik

- az anyjuk iránt
- az apjuk iránt
- a vértestvérük iránt
- a kiskorú gyermekek iránt
- a saját gyermekük iránt
- az időskorúak iránt
- a halottak iránt
- a háziállatok iránt
- a vadállatok iránt
- valamilyen technikai eszköz iránt

ébrednek csillapíthatatlan gerjedelemre.

A poszter szerint bizonyára a vérfertőző, a pedofil, a gerontofil, a nekrofil, a szodomista orientációjú egyéneket is hagyni kellene kibontakozni (nyilván kihagytam egy csomó mindent). Azokkal együtt, akik csillapíthatatlan vágyat éreznek, hogy egy biciklire, vagy egy autó kipufogócsövébe élvezzenek.

Ja, és azokat is tolerálni kellene, akik csak úgy tudnak elmenni, ha a közterületeken a járókelők előtt verik.

Ugye?

Shlomo a halott zsidó terrorista 2015.05.17. 16:18:51

@Márkus Dániel:

Nézd, ha LOGIKUSAN gondolkodsz, akkor belátod, hogy a homoszexuálisok agyában egy HIBÁS parancs arra készteti őket, hogy férfi létükre egy másik férfit próbáljanak megtermékenyíteni, illetve hogy nő létükre egy másik nőtől próbáljanak teherbe esni.

A szexualitás lényege ugyanis a MEGTERMÉKENYÍTÉS, ez az alap, ez mozgatja az összes, rá rakódott, kifinomultabb rituálékat is.

A homoszexuálisok esetében a szexuális drive ugyan megvan, csak éppen a célpontot képtelen az AGYUK helyesen bemérni. Kb mint amikor a süni a súrolókefénél próbálkozik.

Ha logikusan gondolkodsz, akkor belátod, hogy VÉRCIKI közhírré tenni, hogy intelligens lény létedre nem vagy képes a TUDATOS kontrollal kordában tartani a szaporodási ösztöneidet irányító agyi területek hibás működését.

Intelligens ember ezt a HIBÁT kontroll alatt tudja tartani.

A kevésbé intelligensek meg NEM képesek kontroll alatt tartani, plusz másoktól várják el, hogy az ő HIBÁS ösztönlény működésüket látva ÚGY TEGYENEK, mintha természetes lenne, hogy a süni a súrolókefét próbálja meghágni.

Másoktól várják el, hogy úgy tegyenek, mintha NORMÁLIS lenne, hogy az érintettek férfi létükre egy másik férfit próbálnak megtermékenyíteni, illetve hogy nő létükre egy másik nőtől próbálnak teherbe esni.

Aztán csodálkoznak, hogy a közönségük intelligensebb része elnézően kineveti őket, a primitívebb része meg nekik akar menni.

Quadrille Lobster · http://oriblog.blog.hu/ 2015.05.17. 16:22:45

A sokféleségből rengeteget lehet tanulni. Tagadjuk/elnyomjuk a sokféleséget a szerelemben - hülyék is vagyunk hozzá.

Jó poszt, köszi!

Sir Galahad 2015.05.17. 16:24:40

@Zsuzsanna Unyi: Szerintem egyszerűbb ez. Ha a többség gusztustalannak talál valamit, attól érdemes tartózkodni. Az étteremben például nem túrjuk az orrunkat, és ha ezért ránk szólnak, nem kiabálunk, hogy diszkrimináció - ugye? Sőt, ha tovább túrjuk az orrunkat, és ettől a többiek öklendeznek, ne csodálkozzunk, hogy nem látnak ott szívesen.

val 2015.05.17. 16:42:40

@Márkus Dániel: "Látom itt is felütötte a fejét a homofóbia ennél a cikknél."

A szövegértési problémáid miatt másokat különféle jelzőkkel illetsz. De nem baj, volt már ilyen.
Viszont annak örülök, hogy nem vagy abban a helyzetben, hogy a vélt "homofóbiát" szankcionáld is.

A célpontod ellenben a provokációról írt, amihez szépen be is emelheted a cikkedbe mondjuk az alábbi 2 random fotót (és ezen a ponton a gúgel is homofób lesz):

ultrasliberi.hu/wp-content/uploads/2014/07/buzi.jpg

kuruc.info/galeriaN/hir/buzifelvonulas2007-alpap2.jpg

Alick 2015.05.17. 17:31:42

@Shlomo a halott zsidó terrorista: de a szaporodás a ritkább igény, a gyakoribb a kellemes reszelés... :)

BéLóg 2015.05.17. 18:17:50

Egyszer egy olyan helyen dolgoztam, ahol kiderült, az egész IT részleg melegekből áll. Néztem egy nagyot, érdeklődtem kicsit, mindenki magasról sz....t a nemi orientációjukra. Jól dolgoztak, mindent megcsináltak, tök jó fejek voltak. Egyik nap fogtam magam és a szépen felöltözött, illatos, ápolt fiúnak azt mondtam hogy mennyire jól néz ki. Abszolút jó szándékkal. Azt nem mondom hogy elpirult de látszott mennyire jól esik neki. És nekem is jól esett, mert az igazat mondtam.
Az egyik hölgyismerősöm a divatszakmában dolgozik. Állandóan meséli, hogy hát ott aztán mindenki aki számít, buzi. De hogy milyen ügyesek, kreatívok, érzékenyek, tehetségesek.

A homofóbia a "Büszkeség" napi felfonuláson keletkezik és terjed tovább.
Egyébként szerintem buzinak lenni betegség...
...és ez aztán kit érdekelm de tényleg?

Ma Baker 2015.05.17. 18:44:19

A buzilobbi öl, butít és nyomorba dönt és a mai napig szedi áldozatait. Csak hogy az ostoba címet kicsit balanszírozzam.

2015.05.17. 19:14:54

A t. blogger panaszkodik, hogy az iskolában milyen jó kis lehetőségek állnak a heterók rendelkezésére, hogy a szexualitásukról problémázhassanak, míg a homoszexuálisoknak ilyen nem jut..
Én elég régen jártam már suliba, volt 1-2 fejezet az ember szaporodásáról, de senki soha nem beszélt nyilvánosan a szexuális ingereiről a többiek előtt. Bocs, de van olyan, hogy magánügy. Senki nem kiváncsi, kinek milyen perverziókon jár az esze, egyszer egy hetero osztálytársam kérdezte négyszemközt, hogy maszturbálok-e, hát elég furcsán néztem is rá egyből, ez az a rész, akit leginkább senkivel nem osztanék meg, max. évtizedes barátság után sörök mellett ellazulva, sztorizgatva a nem titkos infók között, ki kit kergetett vagy kapott meg, stb. Mindennek megvan a helye, a nemi irányultságod kurvára nem érdekel senkit, ha heteró szexmesterként bájologsz, akkor is szivesen pofán kapunk, pláne ha ingerküszöbünket basztatod a számunkra undorìtó viselkedésedel. Ha legtöbbünk sikeresen megoldotta a szexuális problémáit önmaga, akkor hadd ne érdekeljen már minket a te szexuális nyomorod. Férfi vagy, oldd meg magad. Vagy opráltasd magad nővé. Bármit megtehetsz, csak hagyj már minket békén bammeg. Hidd el, kurvára nem érdekelsz senkit.

micsoda? 2015.05.17. 19:31:23

Azért én születési rendellenességnek tartanám a férfiaknál. Nőknél nem. Nem tud mit kezdeni magával némelyik nő, csalódott férfiban, nőben. Szeret, és szeretve vagyon egy másik nő által, hiányérzete kipipálva. Csak nem kéne világgá kürtölni.

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2015.05.17. 20:14:44

A homoszexuálisokat ugyanolyan jogok illetik meg, mint a heteroszexuálisokat.
Azonban, én azt sem helyeslem, ha heteró párok az utcán csókolóznak (a puszi még elfogadott), tehát az utcára nem szabad – szerintem – kivinni az intim dolgokat.
Homofóbia tényleg van Magyarországon, sőt még nőtt is mostanában, miután a melegek jogait amúgy felkaroló liberális és szocialista baloldal csúnyán leszerepelt (emberi gyarlóságok, ugye), és lényegyében magával rántotta a melegek ügyét is. A konzervatív oldalunk még nem vált ezen a téren felnőtte, olyan felnőtté, amilyen pl. a brit vagy francia, német konzervatív oldal.
Nagy kár.

pocakos focisla 2015.05.17. 21:09:24

Érdekes dolog ez a tolerancia.

Ahol a legtoleránsabb a társadalom, ott a buzik, már a felvonulás közben is dugnak nyilvánosan. (San Francisco)

Ahol meg nem, ott nyakig felöltözve is megverik őket (Oroszország).

A toleranciát követelők, ahogy a fenti példa is mutatja, éppen addig fognak elmenni, amíg tettükkel ki nem akasztják a társadalmi többséget.

Hisz csak így lesz hírértéke, és reklámértéke a felvonulásuknak.

pocakos focisla 2015.05.17. 21:10:41

AZ is érdekes, hogy pl a blog szerzője, aki követeli a toleranciát, az egyik legcenzúrázotabb blogot moderálja, és írja.

Röhejes.

conchita 2015.05.17. 21:31:56

@Tisztességes Természettudomány: "Ott kezdődik, hogy a legális szexualitás házasságon belül van. Házasság pedig csak egy férfi és egy nő között létezik. Ez az én véleményem."
Szóval akkor a múltkor illegalitásban voltán amikor ánuszomat élvezted?

2015.05.17. 22:47:41

A melegek nem elfogadást akarnak, meg toleranciát, hanem egy kib*szott gátlástalan kuplerájt csinálni a világból, és ez nagy különbség. Az emberek többsége nem homofób, tiszteletben tartja a másik ember nemi orientációját, még akkor is ha "más", úgyhogy a tisztelt meleg társadalom nyitott kapukat dönget. De az intim dolgok utcára vitele nem pálya. És a mostanában oly divatos gyerek adoptálást homokos familiába sem engedélyezném. Akár tetszik akár nem, egy normális család, apán és anyán alapul. Ezt így találta ki a természet, és így van jól, és ezen nem lehet, és nem is szabad mesterségesen változtatni. Én annyit tudnék a témához hozzátenni, hogy a mélyen tisztelt "más" emberkéknek meg kell tanulniuk elfogadni magukat, és együttélni azzal, hogy az ő életük némileg másképp működik mint a többségé. Nem a világot kell erőszakkal idomítani, mert az előbb utóbb mindig a visszájára sül el. Higyjétek el amíg nem volt sikk buzinak lenni, addig az emberek -néhány fanatikus idiótán kívül- pont leszarták, ki kire gerjed. Most a fél társadalom haragszik rátok, a másik fele meg álszent módon védelmez mert csak. Megérte?

bloglegelő 2015.05.17. 23:11:47

kár, hogy már csak a homoszexuálisok nem fogadják el magukról, hogy mások

Conchobar 2015.05.18. 06:39:24

"Ha fiatal fiúként egy lányba szeretek bele, akkor azt megbeszélhetem a barátaimmal, a szüleimmel, esetleg még a tanáraimmal is, mindannyian érteni fogják, min megyek keresztül. Ha viszont kamasz fiúként arra ébredek, hogy egy fiú iránt érzek szexuális vágyat, akkor első ránézésre semmilyen kiút nem kínálkozik" - Mi ez a megbeszélni szamárság? Ez a szerelmet megbeszélni dolog csak hipotetikus lehet, ugyanis ilyesmit a heterók se beszélnek meg tanárokkal, szülőkkel, barátokkal. Amúgy is hülye ötlet elvárni egy másik embertől, hogy az beszélgessen olyan dologról, amit ő nem élt át (legalábbis másként, nővel élt át), amihez emiatt nem igazán tud mit hozzátenni. Ha valóban meg akarja beszélni, akkor keressen önmagához hasonlót, egy másik buzit. Már több kommentben rámutattak: nem a buzisággal van a gond, hanem a beteges magamutogatással, azzal, hogy vannak akik önmagukat mindenáron mások arcába próbálják tolni

ingyenebed 2015.05.18. 09:22:52

@Tisztességes Természettudomány:

csak az a baj, hogy csúsztatsz. magyarul hazudsz.
a melegeknek nem a véleményük van korlátozva, hanem pl nem házasodhatnak. tehát nem lehetnek vagyonközösségben, nem örökölhetnek egymástól, stb.

ingyenebed 2015.05.18. 09:31:23

@Shlomo a halott zsidó terrorista:

namost mondhatnánk, hogy a vallásosaknak is hibás az agyuk.
mert ugye kitalált istenekhez imádkozni, az hibás agyműködés. szerintem.
ráadásul nyilvánosan csinálják. és még gyerekek körében is terjesztik. sőt. csecsemőkkel nyilvánosan.

PR_fact 2015.05.18. 11:08:09

@Zsuzsanna Unyi: A melegek azzal érvelnek, hogy nem tehetnek róla, ha a saját nemükhöz vonzódnak, mégis nehézen fogadják el, hogy a heteroszexuálisok nem tehetnek róla, hogy ha ösztönösen unodort, hányingert, viszolygást éreznek amikor azt látják, hogy "csókot lop" egyik "férfi" a másiktól.

www.youtube.com/watch?v=jbygQq93ULM

Shlomo a halott zsidó terrorista 2015.05.18. 12:13:12

@Jankove:

"És a mostanában oly divatos gyerek adoptálást homokos familiába sem engedélyezném."

Én úgy közelíteném meg a kérdést, hogy ha egy homokos gyereket akar nevelni, csináljon/csináltasson egyet magának.

A hím homokosok KÉPESEK gyermeket nemzeni egy nőnek, a női homokosok pedig képesek kihordani a SAJÁT gyereküket, amit egy férfi nemzett.

De az nem pálya, hogy a SAJÁT gyerekért nem akarnak megdolgozni, ellenben a más gyerekét szívesen nevelnék a saját züllött életvitelükre.

Shlomo a halott zsidó terrorista 2015.05.18. 12:22:28

@ingyenebed:

"a melegeknek nem a véleményük van korlátozva, hanem pl nem házasodhatnak. tehát nem lehetnek vagyonközösségben, nem örökölhetnek egymástól, stb."

Tévedsz.

A homokosok is lehetnek vagyonközösségben, és örökölhetnek is egymástól. Ma ez a lehetőség Magyarországon bármelyik homokos pár számára adott.

Házasságot nem köthetnek, sem polgári, sem egyházi formában, ugyanis HÁZASSÁG csak két ellenkező nemű ember között jöhet létre.

Shlomo a halott zsidó terrorista 2015.05.18. 12:35:21

@ingyenebed:

"namost mondhatnánk, hogy a vallásosaknak is hibás az agyuk"

A vallásos emberek mellett szól, hogy azok a lelkükkel vannak elfoglalva, nem a testükkel, meg a szexualitásukkal. Míg a homokos szubkultúra köztudottan a szervezett bűnözés (drog, prostitúció, stb) melegágya.

A homokosokkal se lenne senkinek semmi baja, ha a zsenialitásukat, meg a brilliáns intellektusukat csillogtatnák ahelyett, hogy az ágyékukkal vannak elfoglalva.

ingyenebed 2015.05.18. 15:08:23

@Shlomo a halott zsidó terrorista:

hol élsz te ember?
se szeri se száma a mindenféle történeteknek az apácákkal, meg a pedofil a papokkal, nem csak manapság, hanem kezdettől fogva, már a kora középkorban is.

ingyenebed 2015.05.18. 15:09:44

itt egy példa, mi bajuk a melegeknek:

444.hu/2015/05/18/andrea/

DFK 2015.05.26. 09:57:20

Alaptétel: a nagy többséget bnem érdekli, mit csinálsz a hálószobádban; de az már zavarja, ha ezt nyilvánossá teszed, vagy kérkedsz vele (ld Pride). A heterók sem vonulnak fel, hogy ők bizony az asszonyt dugják, vagy a férjjel dugatják magukat. Mert senkire se tartozik az intimszféra.

ingyenebed 2015.05.26. 16:09:55

@DFK:

a keresztények viszont felvonulnak húsvétkor. meg kereszteket raknak mindenhova, ha kell, ha nem. és nem szokták megkérdezni, kinek tetszik, kinek nem. pedig nekem pl baromira nem tetszik, mikor otthon közkedvelt napozóhely kisdomb tetején egyszer csak egy nagy keresztet látok. és nem kérdezték senkitől, felállíthatják-e, egyszer csak ott volt. de ha felgyújtanám, országos botrány lenne.
jobb lenne, ha otthon a négy fal közt rendeznék a dolgaikat.

sshbb (törölt) 2015.06.03. 17:24:20

A homofóbia öl, butít és nyomorba dönt - mondja az a baloldal, amely valójában gerjeszti a homofóbiát. Micsoda álszent mentalitás!
süti beállítások módosítása