Elmondom most már, barátaim

2014.04.08. 10:46

Flickr-KevinSpencer.jpg

Fotó: Flickr/ Kevin Spencer

Vári György írása.

Elmondom most már, barátaim, akinek nem inge, ne vegye magára: végigtolhattátok, srácok, megint, ahogy akartátok. Nem lehetett elmondani, hogy az összefogásnak baromira semmi értelme, mert a politikai fantáziát az, hogy mindenkit vegyünk be, még a Schmuckot is, ha lehetett volna, nem pótolja. Az „összefogás”, amelybe a gyurcsányista keménymag belehajszolt mindenkit közületek, nem ajánlat és nem üzenet. Ha igen, akkor legfeljebb annyi, hogy tényleg semmi, de semmi nem jut eszünkbe azon kívül, hogy előguberáljuk Fodor meg Kuncze Gáborokat. Nem lehetett elmondani, mert rögtön jöttetek a realitásérzékkel meg a politikai racionalitással, hogy csak így, egyedül így lehet. Ez jött ki belőle, a racionalitásból meg a realitásból. Ezt produkáltátok úgy, hogy nem lehetett elmondani, hogy nem, nincs 2010 elé visszaút, hogy fel kell így vállalni ezer vállalhatatlan arcot és így azt is, amit képviselnek. Hogy azt üzeni ezzel a szocpárt és a környezete, hogy semmit sem tanultak és semmit sem felejtettek. Hogy a munkát, az invenciót és a következtetések levonását nem lehet megspórolni a Gyurcsány és a Mesterházy összefogásával, akkor se, ha még maga a Fodor is csatlakozik. Nem hittétek. Most akkor nézzetek szépen körül. Kéretik a közeli jövőben azoknak, akiket érint, a „racionalitás” és a „realitás” szavakat szolidabban, kissé szégyenlősebben és főleg sokkal kevesebbszer használni.

Ez a történet, az ancien régime története ma végre végleg véget ért. Egyszer és mindenkora. Ha minden alternatíváját segítetek bedarálni ennek a semmiféle intellektuális megújulási képességgel nem rendelkező „régi baloldalnak”, amely feleannyi szavazatot kapott, mint a Fidesz, amelyet nem megvertek, hanem másodszorra is ronggyá vertek, akkor egy alternatíva marad: a felívelő, erősödő Jobbik, amely de facto osztozott az ezüstön a Nagy Összefogással, rengeteg helyen végzett másodikként. A Ti harcotok, barátaim, többször is végig lett harcolva még azután is, hogy már rég véget ért. Legyen elég ennyi, mielőtt még ennél is nagyobb baj lesz.

Ne maradj le semmiről! Kéthetente elküldjük mailen az öt legjobb írásunkat!

Nyomj egy tetsziket és érd el írásainkat a Facebookról!

A bejegyzés trackback címe:

https://dinamo.blog.hu/api/trackback/id/tr675976305

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dr Domschitz Mátyás 2014.04.08. 11:08:06

A régi ancien régime története nem ért véget. Az egyik része kétharmadot kapott. A másik része tönkre lett verve. Akkor most a rendszer ellenfelei külön külön egymással versengve külön induljanak 4 év múlva, majd ha nem jön be, nyolc év múlva? S ha kitartóak 4 5 ciklus múlva a "csak egy maradhat" elve után elzavarhatja a régi agg elitet. Ez a győztes addigra mindent tudni fog a kiszorìtásról az egyeduralomról csak épp nem FIDESZ -nek hívják.

GeoCracker · http://endresy.blogspot.com/ 2014.04.08. 15:37:44

Apróbb tévedés, hogy az "összefogás" alapvetően a Mesterházy-Bajnai tengely mentén kialakult elitista vezérmotivum miatt bukott meg. Aminek alapja éppen a millás Juhász fellépése volt még 2012-ben. Éppen hogy nem gyurcsányista alapon.

Amellett ez a harc nincs végigharcolva. Kialakult egy tipkusan bolsevik államhatalmi állapot. A parlamenti többséget a választói kisebbség képviseli. Az ellenzék felelőssége, hogy mit kezd a valós többséggel. Magára hagyhatja és utcára is viheti. Az előbbi nem garancia az utcai megmozdulások elmaradására persze. De semmi nem tökéletes.

Geo_ 2014.04.08. 19:52:41

Azzal kell főzni, ami van.

Poroszkai Attila 2014.04.09. 13:27:28

2018 ban is ugyanez a csapat támadja majd meg a fidesz kétharmadát, van rá egy pezsgőm.
süti beállítások módosítása